بلوک ترکیبی قطعهای است سفالی یا بتنی که بین تیرچهها قرار گرفته و هیچ نوع باری را تحمل نمیکند .
فقط به منزله قالب بندی بتن بالا و همچنین قالب بندی جان تیرT شکل برای بتن در جا میباشد.
ابعاد بلوک۲۵×۲۰×۴۰ است و اگر بار سقف زیاد و یا دهانه بزرگ باشد که مجبور باشیم از تیرچه با خرپای بلند استفاده کنیم در این صورت باید بلوک با ارتفاع 25cm بکار برده شود.
برای سقفهایی که به علتهای محاسباتی مجبوریم ضخیمتر اجرا کنیم باید از بلوکهای ۲تکه استفاده کنیم و ارتفاع این بلوکها وقتی که روی هم قرار گیرند بر حسب محل مصرف تا 35 cm هم میرسند و به دلیل این که این بلوکها به صورت کام و زبانه هستند وقتی که روی هم قرار گیرند یکپارچه عمل میکنند.
وزن بلوک سفالی در حدود۷تا ۱۰کیلو گرم و وزن بلوک بتنی در حدود۱۵تا۲۰ کیلو گرم میباشد در هر حال وزن بلوک باید به اندازهای باشد که کارگر بتواند به راحتی آن را حمل کند، البته وزن بلوک هر قدر کمتر باشد بهتر است زیرا بار مرده سقف کمتر خواهد شد. سطح بالایی بلوک قالب بتن را تامین میکند و سطح زیرین ان برای گچ و خاک و سفید کاری اتاقها میباشد و سطحهای اطراف قالب جان تیر T شکل بتن درجا میباشد و زاویهٔ الفا سطح مقطع بیشتر جان تیر T شکل را تامین کند. خاصیت مکندگی بلوک از ۲۰٪ بیشتر نباشد و کمتر از ۱۳٪ نیز نباید باشد زیرا در غیر این صورت کلیهٔ آب ملات را مکیده و باعث فساد آن میشود و یا این که تمایلی به مکیدن آب ملات نداشته که در این صورت گچ و خاک به آن نمیچسبد و طبله میکند. مصالح مصرفی برای تهیه بلوک میتواند از یونولیت یا مقوا و غیره باشد که اینها در ایران رایج نیست و بیشتراز بلوک سفالی یا بتنی استفاده میشود. به هر حال جنس بلوک باید طوری باشد که با بتن در جا ترکیب شیمیایی نداشته باشد.
بلوک ترکیبی از بلوک سیمانی و فوم می باشد که عموما بلوک سیمانی در ابعاد 15*50*20 و 10*50*20 می باشد و ابعاد فوم مورد نیاز آن بسته به ارتفاع سقف و اندازه بلوک سیمانی در سایز های مختلف قابل ارائه می باشد.
مزیت های استفاده از بلوک ترکیبی سقفی :
• حذف مشکل ترک خوردگی بلوکهای پلی استایرن
• حذف هزینه های اجرای رابیتس
• صرفه جویی در زمان اجرا با استفاده از بلوک های ترکیبی
• کاهش قیمت قابل توجه نسبت به بلوکهای پلی استایرن و سایر بلوک های سبک
• بلوک ترکیبی عایق صوت و حرارت نسبت به بلوکهای پلی استایرن و سبک معمولی
• عدم نگرانی از پیامدهای آتش سوزی احتمالی در ساختمان