عرشه فولادی در اصفهان

آذربتن در راستای اجرای سقف های عرشه فولادی که عمدتاً اسکلت فلزی بوده و نیاز به دو پوش کاری در قسمت زیر سقف دارد.

با هماهنگی یکی از بهترین کارخانه های تولید تایل های سقفی یعنی شرکت فن آور پلاستیک اقدام به اجرای سقف های کاذب مذکور و مجتمع های ورزشی همچون گلسار، گل نرگس، آبسار و غیره نموده است که در اجرای این قبیل سقف ها از سازه های کناف استفاده می نماید.

قیمت سقف عرشه فولادی اصفهان

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت اجرای پروژه عرشه در اصفهان با شرکت تماس حاصل نمایید.

 42 64 3265 031 ____ 27 51 3264 031

مدیر فروش: 7271 111 0913

تماس با ما

عرشه فولادی

مزایای ورق عرشه فولادی

انتخاب ضخامت: برای اجرای سقف عرشه فولادی می توان برطبق سفارش مشتری ضخامت ورق را انتخاب نمود.

استحکام بالای ورق: شیارهای موجود بر روی ورق عرشه فولادی، استحاکام ورق را افزایش می دهد و به تن نیز کمک می کند که چسبندگی بیشتری ورق پیدا کند.

جلوگیری از هدر رفتن بتن: لبه های نر و مادگی ورق های عرشه فولادی به گونه ای می باشند که در هنگام بتن ریزی مانع از ریزش بتن و هدر رفتن آن شود.

سرعت بالا در اجرا: 500 تا هزار متر مربع را می توان در عرض یک روز با عرشه فولادی اجرا نمود و تحویل داد. سرعت اجرای سقف عرشه فولادی نسبت به دیگر سقف ها بیشتر است و نصب آسانی هم دارد.

سبک بودن به همراه صرفه اقتصادی: ورق عرشه فولادی را می توان تا 2500 متر مربع در یک تریلر حمل نمود. همچنین استفاده از این نوع سقف 25 درصد از بار مرده سقف را کاهش می دهد، مصرف میلگرد، فولاد سازه فلزی و بتن به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد. هزینه اجرای اسکلت و نظارت و اجرای سقف عرشه فولادی نیز کمتر از دیگر سقف ها است.

ایمنی بالا و استاندارد: استاندارد این نوع سقف  منطبق بر اصل دهم مقررات ملی ساختمان می باشد. از ورق عرشه فولادی به عنوان یک قالب دائمی استفاده می شود. در اولین مرحله اجرای سقف، سکوی مناسبی در اختیار است و در هنگام ریزش و زلزله اتفاقی برای این سقف پیش نمی آید.

معایب سقف عرشه فولادی

  • رعایت موارد لازم پیش از اجرای سقف در اسکلت بتنی به همراه الزام تمهیدات خاص
  • لرزش بیشتر نسبت به دیگر سقف ها
  • انتخاب نادرست در میزان ضخامت ورق فولادی و همچنین ارتفاع عرشه فولادی می تواند در لرزش موجود در این نوع از سقف تاثیرگذار باشد.
  • خورندگی فلز
  • تمامی جوش هایی که در اجرای سقف انجام می شود باید توسط ناظر کنترل شود.

 
مقایسه عمومی سقف عرشه فولادی نسبت به دیگر سقف ها:

  • صرفه جویی در حجم و ضخامت بتون ریزی،
  • صرفه جویی در مصرف میلگرد و حذف میلگردهای کششی،
  • حذف کلیه هزینه های قالب بندی ،
  • حذف تیرهای فرعی و صرفه جویی در مصرف آهن و كاهش هزینه های اجرایی،
  • تأمین ایمنی کارگاه و حداقل فضا برای دپو و نگهداری،
  • حمل و نقل کمتر، آسان و راحت،
  • سبکتر از سقف های رایج (تیرچه بلوک، کرومیت کامپوزیت و غیره)،
  • دوازده برابر صرفه جویی در مدت زمان اجرا به نسبت سطح مشابه سایر سقف‌ها،
  • تقلیل وزن سازه، فونداسیون و جرم کلی ساختمان،
  • رفع تاخیر در مراحل زمانبندی اجرای ساختمان،
  • بازگشت سریع سرمایه به علت سرعت اجرایی بالا،
  • تقلیل ابعاد فونداسیون و اسکلت، اجراء سیستم تأسیسات، لوله کشی به روش میان سقفی که
  • باعث عدم فشار و درگیری مصالح روی سیستم تأسیسات می باشد.

قابلیت های سقف عرشه فولادی

حذف قالب بندی: در این سیستم قالب بندی که یکی از مشکلات اجرایی ساختمان را تشکیل می دهد حذف گردیده و اجرای سقف را با سرعت بسیار بالایی عملی می نماید و این امکان نیز وجود دارد که بعد از تکمیل شبکه های تأسیساتی بصورت یکجا نسبت به بتن ریزی تمام سقف و طبقات اقدام نمود و بدین روش مي‌توان تا 12 بار سرعت اجرای سقف را افزایش داد.

حذف برشکاری: برشگیرهایی نظیر برشگیر نبشی و ناودانی حذف گردیده و از برش گیرهای مطابق با استانداردهای بین المللی استفاده می گردد و این برشگیرها تواماً با نصب سقف اجرا می شود و سقف آماده بتن ریزی خواهد بود. (حذف جوشکاری در اجرای برشگیرها)

مصرف کمتر بتن: میزان بتون مورد نیاز در این نوع سقفها بطور میانگین 09/0 متر مکعب برای هر متر مربع می باشد و نسبت به سقف های مشابه نیاز کمتری به بتون خواهد داشت.

نگهداری و کیورینگ در این نوع سقفها بدلیل حفظ مقدار قابل توجهی از آب بتون به مراتب ساده تر و کم هزینه تر بوده و به دلیل عدم ریزش و نفوذ شیره بتون از کیفیت بالایی برخوردار می باشد.

بتن ریزی: در این سقف از سطح بسیار صاف و یکپارچه برخوردار بوده که پس از آن نیاز به رگلاژ بتون و کف سازی و پوكه ريزي نمي‌باشد و با سرعت بالا آماده اجراي پوشش نازك كاري (سراميك، سنگ، پاركت و موكت) مي‌باشد.

استانداردها و تاییدیه ها عرشه فولادی :

• سقف استاندارد و شناخته شده در آیین نامه های ساختمانی.
• رعایت کلیه ضوابط مندرج در مبحث دهم مقررات ملی ساختمان.
• قابل طراحی در .Etabs
• لرزش حداقل سقف.
• یکپارچگی و صلبیت بیشتر دیافراگم سقف.
• استفاده از گل میخ استاندارد مطابق مبحث دهم مقررات ملی ساختمان با سرعت نصب بالا جایگزین ناودانی و اتصالات هیلتی.
• مقاومت در برابر آتش سوزی 2 تا 4 ساعت.
• مورد تائید مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن.

طراحی سقف عرشه فولادی

به‌عنوان یکی از اقتصادی‌ترین انواع سقف‌ها است که معمولاً بر روی تیرآهن سوار می‌شود. سقف عرشه فولادی بهبودیافته سقف کامپوزیت معمولی می‌باشد و از ورق‌های فلزی گالوانیزه تشکیل شده و همچنین جهت اجرای سقف و کف سازه فولادی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به‌عنوان سکوی بادوام برای به‌کاربردن مواد سقف از جمله بتن می‌باشد و عایق و ضد آب را نیز فراهم می‌کند.

سقف‌های فولادی به دلیل متریالی که دارند و همگام با پیشرفت سازه، مورد توجه کسانی قرار گرفته که در عرصه صنعت ساختمان، مشغول به ساخت‌وساز هستند.

سرعت اجرای بالای این سقف سبب می‌شود به زمان و فرصت شما کمک کند و اگر پروژه با تأخیر مواجه شده است، می‌توان سقف‌های فولادی را برای ساختمان در نظر گرفت.

اجرای این سقف نیازی به نیروی انسانی زیادی ندارد و برای ساخت آنها از بتن و ورق گالوانیزه استفاده می‌شود. ورق‌های فولادی به‌عنوان عضو کششی و بتن یک عضو فشاری است که در قسمت بالایی تیر فولادی قرار می‌گیرد.

دو روش کلی برای محاسبه دستی سقف عرشه فولادی

  • در نظر گرفتن ورق‌های گالوانیزه به‌عنوان قالب‌های ماندگار
  • در نظر گرفتن ورق‌های گالوانیزه را به‌عنوان یک جزء سازه‌ای از سیستم سقف؛ در واقع به‌عنوان یک المان کششی اثرگذار در افزایش و بالابردن ظرفیت خمشی مقطع مرکب در برابر لنگرهای مثبت

سقف عرشه فولادی با طراحی تیر اصلی یک سازه بر حسب باری که عرشه و بتن به آن وارد می‌کند و به همراه برشگیرهای سقف کامپوزیت عرشه فولادی صورت می‌گیرد. به‌عنوان‌مثال برای طراحی برشگیر در مبحث دهم مقررات ملی ساختمان، مورد الف این‌گونه ذکر شده است: فرمول محاسبه مقاومت برشی گلمیخ ها.

عرشه فولادی باید علاوه بر وزن بتن تر و خود عرشه، بتواند بارها را در حال ساخت و تحمل کند که شامل نیروها و تجهیزات اجرایی است و میزان ۱۰۰kg/m² در دهانه مجاز را دارا باشد.

مقادیر ممان و مثبت و تغییر مکان عرشه (δ) باید کمتر از مقادیر مجاز مربوطه باشند.

کنترل دال عرشه در برابر حریق، مطابق آیین‌نامه‌های BS و Sdi طراحی و کنترل مقاومت در مقابل آتش‌سوزی دال عرشه به روش Simple method صورت می‌گیرد.

اقتصادی‌ترین این روش طراحی دال در برابر آتش همین Simple method می‌باشد. طراحی دال در برابر آتش می‌باشد.

مقاومت سقف در برابر آتش‌سوزی به ضخامت دال با آرماتور حرارتی بستگی دارد. حداقل ضخامت دال بتنی روی عرشه جهت مقاومت سقف، بر اساس مدت‌زمان معین بر مبنای آیین‌نامه Sdi تعیین می‌شود.

حداکثر دهانه و فاصله تیرهای فرعی در سقف عرشه فولادی

روش‌های محاسباتی زیادی برای محاسبه مشخصات هندسی سقف‌ها وجود دارد که می‌توان با استفاده از آن ها اندازه دهانه و بارگذاری را برای هر نوع مقطع معین کرد.

این نوع سقف‌ها به‌عنوان پیش‌فرض نرم‌افزار Etabs می‌باشد و جزو پرکاربرد‌ترین نرم‌افزار طراحی سازه محسوب می‌شود که در انواع Deck معرفی شده است.

سقف دال عرشه مرکب، می‌تواند یک دیافراگم صلب در سازه را فراهم کند و از همین جهت با اتصال مناسب بین ورق تحتانی و بتن، توسط فرم ورق فولادی و برجستگی‌های آن تأمین می‌شود. برای ایجاد دیافگرام صلب مناسب و مطلوب، باید تیرهای فرعی به آن‌ها متصل شوند و این کار با اجرای گل میخ ها و قالب‌های پیرامونی صورت می‌گیرد و این موضوع عملکرد مرکب کامل سقف را نیز تأمین می‌کند.

اگر این دیافراگم‌ها به صورت صحیح طراحی و اجرا شوند، می‌توانند نیروهای افقی را به المان‌های باربر سازه منتقل می‌کنند.

تمام نیروی سقفی از جمله بارهای داینامیکی، بارهای مرده و زنده از طریق تیرهای فرعی به تیرهای اصلی و سپس به ستون‌ها و فونداسیون منتقل می‌شوند.

فاصله تیرهای فرعی در این نوع سقف بیشتر از تیرهای فرعی در سقف‌های کامپوزیت است. این فاصله در سقف‌های کامپوزیت ساده بین ۸۰ الی ۱۱۰ سانتیمتر و درحالی‌که فاصله سقف‌های عرش فولادی بین ۱۸۰ الی ۴۰۰ سانتیمتر می‌باشد. در نتیجه این امر با کاهش وزن سازه همراه است.

فاصله تیرهای فرعی نباید بیشتر از 250 سانتی‌متر باشد، چرا که این فاصله‌ها مطابق با استانداردهای روز جهانی تعیین می‌شود و افزایش آن سبب لرزش سقف‌های عرش فولادی خواهد شد.

پس باید اندازه فاصله تیرهای فرعی کمتر از ۲.۴۰ متر و ضخامت ورق ۰.۸ میلیمتر باشد؛ تا دچار هیچ لرزشی در سقف نشویم.

برای دهانه‌هایی که اندازه آنها ۲.۴۰ تا ۲.۶۰ متر است، باید از ورق‌های عرشه فولادی با ضخامت ۰.۹ میلیمتر استفاده کرد.

برای دهانه‌های ۲.۶۰ تا ۳ متر، از ورق‌های یک میلی‌متری بهره برد.

از ورق‌های ۱.۲۵ میلیمتری برای فاصله‌های 3 تا ۳.۳۰ متری استفاده می‌شود.

بار سقف به دلیل وجود حداقل یک تیرچه فلزی مرکب در بین قاب‌های اصلی، تقریباً به صورت دوطرفه روی تیرهای کناری توزیع می‌شود. این توزیع دوطرفه و چیدمان ورق‌های سقف در یک‌جهت پلان سبب سرعت بیشتر، کاهش تعداد تیرچه‌ها به همراه سبک‌تر شدن وزن سازه و میزان هزینه‌ها نیز کاهش می‌گردد.

سقف های عرشه فولادی

سقف هایی هستند که با استفاده از دو عنصر ذوزنقه های فلزی گالوانیزه ذوزنقه تحتانی و برش های مورد استفاده در این نوع سقف ، از سقف های دیگر متمایز می شوند و البته با تقویت و بتن ریزی روی این ورق فولادی ، این مورد است. مورد نوع سقف اجرا می شود. یکی از قسمت های اصلی سقف های کامپوزیت عرشه فلزی ، تیرهای جانبی مورد نیاز بین تیرهای اصلی سازه است. ارتفاع عرشه های فولادی باید بین 5 تا 7.5 سانتی متر باشد.

تاریخچه سقف های عرشه فولادی

در سال های اولیه ، هنگامی که فن آوری عرشه فولادی از ایالات متحده به ایران معرفی می شد ، نه تنها امکانات و تجهیزات کافی وجود نداشت بلکه مقررات و استانداردهایی نیز از سوی مراکز مربوطه برای این نوع سقف تعیین نشده بود ، و تولید و اجرای آن بود. فقط مبتنی بر همان است. مقررات اروپایی و آمریکایی برقرار بود و به دلیل اینکه امکان تولید گل در کشور وجود نداشت ، گل میخ ها بسیار متداول بود ، به خصوص با نام تجاری KOKO که چندین برابر بیشتر از سقف های بتونی معمولی و کامپوزیت قیمت داشت. اما بتدریج با قرار گرفتن در این صنعت ، شرکت های داخلی تولید تجهیزات لازم را انجام داده اند ، مانند دستگاه های جوشکاری گل میخ برای جوشکاری قوس الکتریکی و همچنین برای تولید گل میخ هایی با فناوری جعل سرد و همچنین توسط مراکز ذیصلاح ، مقررات را تنظیم می کنند. و استانداردهای مناسب برای این منظور.

این در دسترس عموم قرار گرفت. در حال حاضر ، با داشتن 4 دستگاه رول ساز با پله های 60 و 75 میلی متر ، توانایی تولید روزانه 50 تن عرشه فولادی و همچنین با داشتن ده ها دستگاه نگهدارنده مستر و سایر تجهیزات در قالب 12 تیم مستقل ، این می تواند 3000 متر مربع در روز اجرا شود. دارای سقف عرشه فولادی است.

ورق های فولادی گالوانیزه

ورق فولادی مهمترین ماده ای است که در این نوع سقف مورد استفاده قرار می گیرد. برای ساختن آن ، ورق فولادی گالوانیزه با ضخامت 0.8 تا 1.2 میلی متر توسط دستگاه های نورد غلتک به روش نورد سرد به روش راه راه و مانند بخش مقطع ورق تشکیل می شود. موج حاصل به عنوان ذوزنقه دیده می شود. وصله ورق های استیل گالوانیزه فقط روی تیرهای اصلی مجاز است ، در این حالت دو عرشه وصله شده باید حداقل 50 میلی متر بر روی تیر اصلی قرار بگیرند.

عرشه ورق فولادی گالوانیزه مورد استفاده در این سقف ها از نوع دنده ذوزنقه ای است و سرعت اجرای آن را افزایش داده و هزینه های جاری را در پروژه های عمرانی کاهش می دهد. مراحل اجرای سقف عرشه فولادی به ترتیب انبار و انتقال به کف ، قرار دادن عرشه های فولادی ، نصب میلگردها و گل میخ ها و بتن ریزی است.

مهمترین مصالح به کار رفته در این سقف ها ورق عرشه استیل ، گل میخ یا برش ، آرماتور و بتن می باشد. ورق گالوانیزه عرشه فلزی مهمترین عضو در این سازه است که با ضخامت 0.8 تا 1.2 میلی متر در بازار موجود است. برای تولید ورق های عرشه فولادی ، ورق های گالوانیزه در دستگاه های مخصوص به شکل موج دار و ذوزنقه ای ساخته می شوند.

برش

برش های مخصوص (گل میخ) مورد استفاده در این نوع سقف به دلیل نوع مصالح و روش خاص اجرا به عنوان نقاط قوت این نوع سقف در نظر گرفته می شوند. حداکثر قطر این برش ها 20 میلی متر است و ارتفاع آنها با توجه به شکل ورق فولادی متفاوت است و در آخر حداقل ارتفاع گل میخ پس از نصب که از بالای صفحه ذوزنقه ای اندازه گیری می شود ، نباید از کمتر از 40 باشد میلی متر این گل میخ ها توسط دستگاه مخصوص جوش قوس الکتریکی به نام گل جوشکار به بال پرتوهای سازه جوش داده می شوند.

مزایای سقف عرشه

وزن کمتر این نوع سقف در مقایسه با سایر سقف های معمول در سازه های فلزی ساختمان یکی از ویژگی های این نوع سقف است. در این نوع روش بام ، ورق گالوانیزه ذوزنقه ای گالوانیزه نیز به عنوان قالب بتن ریزی عمل می کند و همچنین با ماندن روی سقف ، نقش ساختاری ایفا می کند. کاهش بار روی سقف و به تبع آن کاهش وزن سازه و از بین بردن بلوک و قالب سازی و حمل و نقل آسان موجب صرفه جویی در هزینه های ساختمان می شود. بدون نیاز به ستون ، دهانه باز را به 4 متر افزایش دهید. استفاده از گل میخ هایی که ورق را به پرتو جوش می دهند یکی از استاندارد ترین روش های اجرای است.

قابلیت انبار در مناطق محدودتر از انواع تیرها. وجود افسردگی و برآمدگی روی قالب ورق فولادی ، استرس عملکرد و مدول الاستیسیته ورق را در مقایسه با ورق صاف 47 درصد کاهش می دهد. می توان چندین سقف را به طور هم زمان اجرا و بتن ریزی کرد و در نتیجه در زمان پروژه صرفه جویی کرد. از بین بردن میلگردهای کششی و زیر تیرها بهترین و اقتصادی ترین عرض 1 متر پس از شکل گیری است که وزن آن در حدود 7،800 کیلوگرم است.

تصویب مراکز و استانداردهای مرجع عرشه فولادی

  • مقررات ملی ساختمان: مبحث دهم (طراحی و اجرای ساختمانهای فولادی)
  • مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن وزارت شهرسازی
  • استاندارد AISC
  • استاندارد ASTM
  • استاندارد BSI
  • استاندارد SDI
  • استاندارد SCI
5/5 - (1 امتیاز)